sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

MotoHePe

Noniin nyt on sitten nähty tuo MotoGP eli MotoHePe, kuten se vähänniinkun lausutaan espanjalaisittain, kurkkuhoolla. Tai no, jossei sitä paljoa nähnyt, niin ainakin kuuli jotain pörinää. Oli ne halvimmat paikat meinaan sen verran kaukana siellä kukkulan rinteellä, että vaikka sieltä kyllä näki koko radan, ni ei ollu kyllä toivoakaan tunnistaa että kuka ajo missäkin. No oli siellä sentään screeni mistä näki sitten tilanteen, vaikka sitä screeniäkin melkein piti kiikareilla kattoa... heh.Tällänen näkymä, koko rata yhdestä paikasta, tosin todella kaukaa.

Oltiin lauantaina kattomassa aika-ajoja, ja sillon oli jo hirvee ihmismäärä mestoilla. Junat ihan täynnä ja saatiin odottaa tunteja junaa, johon viimein hirveellä ryysiksellä pääsi sisään, ja joutu seisoon koko puolen tunnin matkan. Mut tänään sitten se ihmismäärä oli aivan käsittämätön. Sovittiin poikien kans et lähetään aikasin liikenteeseen, ja päästiinkin jopa liikkeelle vartin yli seittemän aikaan. Herätys oli siis jo puoli seiskan aikoihin. Ensin keskustaan, siitä sitten venailtiin junaa ja lopulta joskus ysin jälkeen oltiin radalla. Ja oltiin aika pahasti jo myöhässä...


Siellä oli koko noin 60 000 ihmiselle varattu balcony jo aivan täynnä porukkaa, kaikki vuokratuolit oli loppu, ja oli vaikeeta edes löytä paikkaa mistä näkis jotain. No toisaalta ihan sama missä sitä siellä oli, ei sielt kuitenkaan hirveesti mitään nähnyt, mut se istumapaikka olis ollut vaan aika kiva. No lopulta me päädyttiin istumaan kautta seisomaan johonkimrappusmallisen "katsomon" kulmaan, ja siitä näki screenillekin jotenkin, eli ihan ok paikka oli. Mutta koko päivän paisto aurinko aivan säälimättä, ja juomavarastot olivat rajalliset. Toki juomaa pysty yrittään ostaan kojuista, mutta aivan käsittämättömässä ryysiksessä, ja aivan käsittämättömään hintaan! En muista missään nähneeni niin kallista juotavaa! Ja Tuomas meni vielä ja osti sitä kokista, mikä makso 5 euroa tölkki.. kahden desin veden olis ehkä saanut kahdella tai kolmella eurolla, en oo varma hinnasta. Bocadillotkin oli edullisia, 5 euroa kipale. No mutta kysynnän ja tarjonnan laki määrää... ja kauppa kävi aivan hirveellä vauhdilla koko ajan, ja olis ne myyny sitä vettä hinnalla millä hyvänsä niin pakkohan sitä olis ollu ihmisten ostaa. Kaikki kun oli siellä pyörtymäisillään siihen paahteeseen. Varjot oli kysyttyjä paikkoja, ja ekaa kertaa pitkään pitkään aikaan tuli itellekin tarve päästä varjoon edes hetkeksi. Muuten tulikin sitten oltua tuntikausia auringon poltettavana, ja sen kyllä huomaa.

Varjo oli kysyttyä tavaraa. Se ei sentään maksanut mitään.

Joku muukin siellä oli mopokisaa kattelemassa.

Eimut 125 kuutioisten kisa oli oikeesti ihan mielenkiintonen, ku seurattiin Mika Kallioo. Se starttas heti lähdöstä viidenneltä sijalta kärkeen ja johti kisaa kolme kierrosta, mut sit se tipahti huonoimmillaan neljänneks. Siitä se sitten nousi kolmanneks ja lopulta kauden viimesen kisan viimesellä kierroksella viimisessä mutkassa teki näyttävän ohituksen ja nousi kisan toiseksi. Näin sen ohituksen livenä, kiikareitten läpi, kyl kannatti maksaa kuuskymppiä siitä ilosta!

Muut luokat oli kakspuolikkaat sekä MotoGP. Puolikkaat ei hirveesti kiinnostanut, kun ei ollut ketään ketä seurata, eikä tiennyt edes yhtään nimeä sieltä. MotoGP-luokka sitten oli vähän edes mielenkiintonen, onhan se mopojen kuninkuusluokka, ja siel oli sentään nimiä jotka tunnisti. Lisäksi tämä kisa ratkasi mestaruuden Haydenin ja Rossin välillä. No Rossihan sitten pannutti kisan alkuvaiheessa, ja ei saanu enää kiinni muita tarpeeks, ja mestaruus menikin yllättäen Haydenille. No ihan sama kyllä mulle, kun en oo tota seurannut ollenkaan, eikä kiinnostakaan. Mut näin siinä kuitenkin kävi. Ja se pääsuoran vauhti mikä niillä mopedeilla oli... se oli jotain aivan käsittämätöntä. Ei se telkusta näytä kyllä yhtään miltään.

Kun se kisa sitten loppu, jäätiin vaan suosiolla hengailemaan katsomoalueelle, koska siellä oli muutama muukin joka halusi pois sieltä alueelta samaan aikaan. Hengattiin siel joku tunti, ja sitte lähettiin valumaan juna-asemalle päin, kun ihmisvirta oli jo jokseenkin siedettävä, joskin jatkuva edelleen. No junaa halus jälleen kerran joku muukin, joten istuskeltiin junapysäkillä viel jonkin aikaa. Sitten lopulta päädyttiin lähtemään junalla tahallaan väärään suuntaan, kun Valencian suuntaan ei ollu mitää tsäänssejä päästä viel hetkeen. Se osottautukin hyväks ratkasuks. Päädyttiin yhen pysäkin päässä olevaan pikkukylään mikä taitaa elättää ittensä pitkälti ton radan kyljessä, ja suurin osa sen mestan tuloista taitaa tulla MotoGP viikonloppuna. Löydettiin sieltä kiinalainen rafla, mikä osottautu todella hyväksikin vielä, joten reissu sai täydellisen päätöksen neljän hengen menun kera. Sen jälkeen otettiin juna Valenciaan jälleen kerran istumapaikka jäi haaveeksi, mutta ainakin pääsi himaan. Tuo hirvittävä ryysis kuuluu kyllä osana tähän ja kaikkiin muihinkin urheilujuhliin, vaikkei se kovin kivaa ookkaan.

Niitä pyöriä siellä taitaa mennä, jos oikeen zoomaa.

Ei kommentteja: