tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Circuit de Valencia

Sunnuntaina mentiin Tuomaksen kanssa tsekkaamaan Valencian moottorirata Circuit de Valencia. Siel oli koko viikonlopun ajan ilmanen tapahtuma, joku World Touring Car oli se pääsarja ja lisäks sit jotain täytesarjoja. Radalle pääsee paikallisjunalla muutamalla eurolla, se on puolen tunnin päässä Valencian keskustasta, keskellä ei juuri mitään. Circuit Ricardo Tormo nimiseltä asemalta on vielä pieni kävelymatka sinne itse näyttämölle.


Löydettiin ittemme sinne joskus puolenpäivän jälkeen, ja heti kun junasta astu ulos niin pärinäähän sieltä kuului. Hienoa. Radan näkeminen yllätti. Yhdeltä istumalta pystyi näkemään melkein radan jokaisen kohdan. Rata on stadionmaisesti tosi hyvin katsojien näkyvissä lähes kokonaan. En tiedä millasia muut radat on, mutta toi ainakin yllätti, kun kuvittelin että se on suurinpiirtein sellasta että näkee yhden kurvin ja se on sitten siinä. No jotku toiset radat saattaakin olla sellasia. Niin ja Tuomas oli saanut hommattua ne liput sinne MotoGP -kisaankin. Eli halvimmat liput mitä oli, ja maksaa 49e. Sitte pälyiltiin että missä ne meijän tulevat paikat "balcony"lla mahtaa oikeen olla, niin huomattiin että nehän taitaa olla siellä katsomoiden takana olevalla kukkulan rinteellä! Ei paha. Kyl sielt kiikareilla saattaa jotain nähdä hyvällä säällä, sekä varmasti jotain pärinää sinne kuuluu. Eli ei hassummat paikat. Istumapaikat ois ollu sitte jotain yli huntin, että kyllä nuo permantopaikat mulle ihan kelpaa, ainakin tällä hetkellä. Kunhan ei ihan hirveesti sada. Mut eihän täällä sada koskaan, eli ei huolta.

Lähtöjen välillä oli kaikenlaista oheisaktiviteettia, bomber-tyylistä pärräshowta, tanssi/breikki/en tiedä mikä laji -esityksiä, kartingajoa, kakaroille minimotoja, minicrossipyöriä, valtava scalectrix-autorata joka oli aidon Valencian radan mukainen, kauko-ohjattavia ym ym.


Arska paistoi täysiä ja lämmitti meitä flunssaisia mukavasti koko päivän. Kun tultiin mestoille niin ihmeteltiin valtavaa automäärää mikä paikalla oli. Katsomoista oli täynnä kuitenkin vain ehkä noin viidesosa. Ja tuolla on paikka 120 000 ihmiselle (sellanen viis kertaa Salon asukkaat), joista 60 000 (2xsalolaiset) on istumapaikkoja, eli mestoilla oli nyt ehkä muutama kymmenen tuhat naamaa (kaikki salon asukkaat kertaalleen). MotoGP on aikalailla loppuunmyyty, eli populaa siellä tulee olemaan ihan reippaasti, odotan innolla sitä tunnelmaa! Myös talven F1-testejä on pakko mennä kattomaan, ja Tuomaksen kanssa heräteltiin myös ajatusta että Toukokuussa menis kattomaan Barcelonaan Formula 1 -kisan! Nyt kun kerran täällä ollaan, niin kannattaa kokea kaikki mahollinen. On se kuitenkin vähän eri lähteä Suomesta erikseen jotain yhtä kisaa varten reissuun, toisinsanoen sitä ei tuu koskaan tapahtumaan. Barcen kisan liputkin on jo myynnissä, ja halvimmillaan näytti olevan tuollaset vastaavat permantopaikat reilu sata euroa... halpaa se ei oo jos haluu nähä vilauksen Räikkösestä tai Suumahherista, jota tosin ei enää ens keväänä todennäkösesti voikaan nähä auton ratissa ainakaan. Mut nää on tämmösiä kerran elämässä -juttuja! Voihan sitä istua sen sadan euron setelin kanssa kotonakin, ei sekään huono vaihtoehto ole.

Ne meijän MotoGP paikat on tosiaan tuolla kukkuloilla jossain, noitten katsomoitten takana oikealla!

Ei kommentteja: