sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Mascleta napolitana

Ranskanperunakämppiksillä on pari kaveria kylässä ranskanmaalta, ja ei siinä mitään, ei mua sellai haittaa, ku kuitenkin omiakin kavereita on ollu ja tulee vielä kylään. Mut tänä aamulla meinas vähän revetä kun heräsin ovisummeriin. Tai siis eihän se enää aamu ollu, mutta kuitenkin heräsin siihen. Ja sit kun ei ketään tuntunut olevan ainakaan tajuissaan, niin mun piti nousta avaan ovi, ja siel oli toinen niistä kavereista. En tiiä oliko se tulossa baarista vai jostain muualta. No kello oli jotain 11 jo aamupäivällä, mut kuitenkin hajotti nousta tollasen takia. En varmasti nouse enää kertaakaan jatkossa. Hoitakoot avaimet mukaansa.

Sitten myöhemmin päivällä, meen olkkariin, ni toinen niistä kavereista istuskelee sohvalla ja vetelee röökiä. Ei siin mitään, niin kuvottavaa ku se onkin, on tääl ennenki joskus joku polttanut sisällä, mutta kun kyseessä oli vierailija joka oli talossa toista päivää, niin otti se hiukan pannuun. Ei ees viitiny olkkarin ovea sulkea vaan ihan reteesti veteli sohvalla röökiä. Sitte viel vähän myöhemmin ne piti hirveetä mekkalaa, en tiä miks mua ärsytti se, mut jotenkin vaan ärsytti. Jos suomalaiset on vierailijoina jonkun toisen asunnossa, niin ei ne vaan tee tollasia asioita.

Onneks ne on vaan viikon tääl, ja lähtee just ennen sitä kun Julle ja Tuukka pamahtaa pelipaikalle.

Tänää oli keskustan peruspommituksen lisäks illalla rannalla toinen mascleta, mascleta napolitana. Siel oli väkeä ku Salon iltatorilla, ja ite pommitus oli aikalailla älytön. Koitin kuvata videolle koko homman, katoin että kaheksan minuuttii oli tilaa kortilla, no eihän se riittäny mihinkään. Se kesti jonkun vajaan vartin, ja koostui suurimmaks osaks pelkistä pamauksista. Kuudelta oli viel valosaakin, eli se pointti noissa mascletoissa on ainoastaan kovat pamaukset. Ne ampu tosiaan vartin verran thunderking-tyyppisiä jytkeitä ilmaan, ja niistä ei lähe mikää pieni ääni. Telkusta kun katoin ekan keskustan mascletan, ni siinä näky desibelimittari mikä näytti koko ajan yli sataa. Ja noi tänpäiväset rannan pommit vaikutti olevan vielä niistäkin hieman kovempia papatteja. Ne kyl pisti korvat lujille. Mun espanjanopettajakin sitä sano, että kaikki Valencialaiset on ihan kuuroja, kun pienestä pitäen altistuu ties minkälaiselle paukkeelle harva se päivä ilotulitusten muodossa. Onhan noi papatit siistejä, vielä ku niistä lähtee hirveitä paineaaltoja mitkä tuntee koko kropassa, mutta siltikin perinteiset visuaaliseen efektiin perustuvat on kyl mun suosikkeja. Niitäkin on onneks vielä tulossa, ilmeisesti suht koht runsaasti vielä.

Tänään oli myös kuunpimennys. Näin kuun tummuvan tossa kun äsken tulin kotiin. Se meni jotenki vissiin purppuranpunaseks tai jotain. Tai harmaalta se kyllä näytti, mut uutisissa ne puhu jotaa sellasta. Kokonaan se ei menny pois näkyvistä, meni vaan varjoon.

Niin ja vielä yks juttu. Tarkkailin taas tota klusterikarttaa, ja siinä on aika jännissä maissa spotteja. Nyt vaadinkin, että jos joku lukee tätä muualta kuin Suomesta tai Espanjasta, niin on pakko jättää kommentti ja kertoa mitä tekee siinä kyseisessä maassa josta tälle blogille eksyy!

Paseo Maritimo mascletaa odotellessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro! Ma asun Tanskassa ja vakoilen joskus sun Epsanja-juttuja ku oma elama kay tylsaks :D
Ma muuten tunnen yhen tyypin Valenciasta, se oli taalla joskus pari vuotta sitte vaihdossa...
Hyvat ens viikot sinne!
-m-

Sangu kirjoitti...

Noniin, mielenkiintosta. Kiitos kommentista!