lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Aikamoinen ränttätänttä

Tää viikko on ollu aikamoista menoa. Las Fallas on jotain mitä ei oo helppoa kuvailla sanoin.

Torstaina oli ensimmäinen jättimäinen ilotulitus, ja se tosiaan oli jotain aivan käsittämätöntä. Turian alue oli aivan piukassa ihmisiä. Se kesti jotain vartin verran, ja se oli kyl sellasta mitä ei vaan nää Suomessa. Kamerallekin se otettiin, mut eihän ne siinä miltään näytä.

Ilotulituksen jälkeen jäätiin palloilemaan ympäriinsä, kuten miljoona muutakin ihmistä. Suunnattiin Torres de Serranoille, ja siel oli jengiä ihan hulluna ja musaakin. Kaikista hulluinta oli paikallisten ilotulitteiden käsittely. Ne pisti siellä väkijoukossa ihan surutta kaikkia mahollisia pommeja, ja me pompittiin siel pitkin seiniä.

Sit suunnattiin el Carmeniin, jossa oli kanssa meno kohdillaan. Kadut täynnä ihmisiä. Siitä jatkettiin kiertelyä, ja vastaan tulikin stage jossa deejii pisti pyörimään. No pojathan hullantui niistä reiveistä, ja siinä oltiin jonkin aikaa. Silmiin pisti se, että tuntu kuin me kolme oltas oltu melkeen ainoot ei espanjalaiset mestoilla. Olin kyllä luullu että tähän aikaan näkyis paljon enemmän ulkolaista turistiakin.

Yö meni sitten siinä kaupungilla pyöriessä, ja alettiin kyllä ettiä kyytiä kotiin jo ajoissa, mutta eihän me mitää taksia saatu, kun jokunen muukin niitä harvoja oli haluamassa. No päästiin sitte aamun ekalla metrolla himaan, eli ajoissa oltiin kotona näin espanjan rytmiin verrattuna.

Perjantai oli taas tulossa samanlaiset bileet, mutta täl kertaa oli suunnitelmissa mennä ajoissa lepäileen, pojat kun oli lähössä aamulla seiskalta dösällä Barceen. Kateltiin hetki kulkuetta mikä meni Ayuntamientolla, ja siitä taas lähettii kierteleen vanhaa kaupunkia. Kateltiin vähän Falloja, ja taas löyty konserttia jostain pikkuplazalta. Jälleen oli jätti-ilotulitus yhden aikaan, mutta me ei oikeen ehitty kunnon näkymille. Oltiin aika kaukana, ja näkyhän se sinnekin ihan jees, mutta ei se tehny läheskään samanlaista vaikutusta mitä se edellinen, lähempää nähtynä. Noita on viel ainakin pari, joten pitää yrittää mennä sellai mahollisimman lähelle katteleen joku kerta.

Pommien paukuttelu alkaa vähitellen jo käydä hermoille. Ne pääsee välillä kadulla kävellessä säpsäyttämään. Pieniin on jo tottunut, mutta isot, lähes kipurajaan yltävän pamauksen tuottavat pläjäykset laittaa aina välillä säpsäämään. Pariin kertaan on osunut kadulla tosi lähelle niin, ettei oo kerenny suojaamaan kuuloa, ja kyl se vähän ottaa kyl hermon päälle. Ihmettelen miten paikallisilla on edes jotain jäljellä kuuloaistista. Tänään aamulla kun olin käyny heittään pojat bussiasemalle seiskaks, pääsin himaan ja nukkumaan joskus kasin ysin aikaan, niin vieläkin paukku ulkona koko ajan. Niin tiheeseen että vaikka olin kuolemanväsynyt, niin se häiritsi mun nukahtamista. Ja mun huone on sentään sisäpihalle päin, et ei sielt kuulunu ku kaukaista pauketta jostain, mut se jotenki kaiku talon rakenteista kun laitoin korvan kiinni tyynyyn. Nyt iltapäivällä on taas hieman rauhallisempaa, toisin kuin eilen, kun tossa kämppien ihan lähellä oli kaks sellasta samantapasta mascletaa mitä keskustassa on joka päivä kahelta, mut vaan vähän pienemmässä mittakaavassa.

Huh huh, pari päivää viel, ja sitte pääsee Barcelonaan rauhottumaan. Vieläkin on muuten jalat aivan soosina, kun oltiin hyppimässä torstaina grandes tresejä, eli isoja kolmen portaan rappuja. Hakkasin nollie flippiä niin kauan ku jaksoin, eikä ees menny. Jullen flipille propsit. Pojat on jo Barcessa, Julle sieltä soitteli päivällä, että he on löytäny vuokra-asunnolle, mutta ei he pääse sisään sinne. Ovipuhelimesta oli joku vastannu, kälättäny jotain espanjaks, mut ei avannu ovea. No mä sitte soitin sille tyypille, ja se ihmetteli että "Jaa ootatteko alhaalla, tulkaa ny ihmeessä ylös vaan." No sit se sano että joo hän tulee alas, ja kait ne pojat pääsi sinne, kun ei mitään kuulunu enää sen jälkeen. Kallekin tuli Barceen, nättiä, näkyy Barces!

Muutamia kuvia noista Falla-patsaista. Ne on niinkö paperimassaa tai jotaan sellasta, ja ne taiteilijat duunaa niitä ympäri vuoden. Ne on törkeen isoja, kerrostalon korkusia, ja niitä on ympäri kaupunkia; katuja on suljettu sen takia että noita on joka puolella. Noi on maksanu aivan käsittämättömiä määriä, ja tosiaan lopuks noi sitten poltetaan, fiksu ratkasu.

Ayuntamienton Falla.

Falla lähel Av. del Puertoa.

Keskusta yöllä joskus kahen aikaan.

Joku turismifalla.

Sama takaa.

Ei kommentteja: