sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Biitsikauden avajaiset

Tänään, sunnuntaina maaliskuun 4. päivä oli biitsikauden viralliset avajaiset. Playa oli ihan täynnä porukkaa, ja aurinko todella hohkasi lämpöä. Lisäksi tyyni sää teki ilmasta täydellisen. Päivän ylimmäksi lämpötilaksi weather.com raportoi 27 astetta. Biitsivolleytä pallotellen tuli korkattua rantakausi aidosti käyntiin. Meressäkin oli ihan mahdollista käydä, tosin kylmäähän se vielä on. Ite kävin vaan vähän kostuttelemassa, uimakamoja kun ei ollut messissä.

Myös Fallasit jatkuu niissä merkeissä, että kaikki kakarat paukuttelee kiinalaisia kaduilla. Paukuttelua jatkuu aamusta iltaan, ja tulee olemaan sitä enää seuraavat kaks viikkoa. Mysteeri on vielä se, mistä niitä paukkuja saa ostaa. En oo nähny niitä missään myynnissä, vaikka niitä on ihan kaikilla. Pienetkin lapset paukuttelee omin päin, meneeköhän täällä paljon silmiä. Jos Suomessa sattuu yhdessä illassa vuoden aikana jo monta tapaturmaa ja tulipaloa, niin pakkohan täälläkin niitä sattua.
Kaduille asennetaan myös paljon valoja, mitkä lyödään varmaan sitten joskus kunnon juhlien aikaan päälle. Myös lippusiimat Valencian lippujen kera koristavat katuja. Ihmismäärä tuntuu yhtäkkiä tuplaantuneen, ja lisää on varmasti vielä tulossa, ja paljon.

2 kommenttia:

Palle kirjoitti...

Niitä myydään ainakin joissain papelerioissa ja ehkä tabacoseissakin. Jossain pikkukioskeissa ainakin Avenida del Puerton lähellä muistan niitä viime vuonna myytäneen. En kyllä itse koskaan noita ostanut.

Sangu kirjoitti...

Ja sitäkin oon miettiny, että onko noitten paukkujen myynnillä/käytöllä minkäänlaisia "virallisia" rajoituksia tai säädöksiä. Sehän nyt on selvää että vaikka olisikin, niin ei niitä tietenkään noudatettaisi..