maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Malaga Toledo

Ny ollaan Toledossa Hostellissa, lähettiin sittenkin Madridin suuntaan, mutta päivä suunniteltua myöhemmin. Syynä tähän oli sensaatio nimeltä lumisade Espanjassa. Tääl tuli aika reilusti lunta monessa osissa Espanjaa, monet tiet oli tukkeessa tossa loppuviikosta, joten ei me viititty ottaa turhia riskejä. Sunnuntaina oltii sitte menossa Malagaan skedeen, mut päähänpistona sitten päätettiinkin että lähetääs ajaan sinne Madridiin vaan. No sitten aateltiin että lähellä Madridia on sellanen siti ku Toledo, ni ajettii sit sinne yöks.

Tää on aika siistinnäkönen mesta, hirvee historiapläjäys. Ja sen tiiän et jossain tääl pitäs olla joku vanha akvedukti. Katotaa huomisen keli, ja sitte päätetää jatketaanko suoraan Madridin seudulle skedeen vai jäädääks viel ihmetteleen tänne hetkeks. Tääl ei tosiaan oo yhtään lunta, mutta tossa matkalla Granadan kohilla ja sitten tossa hieman ennen tätä Toledoa oli tien varsilla ja pelloilla oikeen kunnolla lunta. Oli hullua ajaa kesärenkailla lumivallien välissä. Tiet oli tosin täysin kuivia, tai korkeintaan hieman märkiä kun lumien sulamisvedet valu, mitään pakkasia kun ei ole, vaan plussaa. Lumi ei ollut yhtään uskottavaa. Se ei vaan sovi tänne maisemaan. Eihän tääl voi olla olla lunta.

Telkkarista tuli uutisissa hirveet hehkutukset miten lunta on tullu ties missä ties kuinka paljon, ja sielt tuli kaikenmaailman suoria reportaaseja jostaan lumen keskeltä. Bazan kaupungissa, Etelä-Espanjassa lähellä Granadaa oli satanu metri lunta, ja sielt tuli suoraa lähetystä missä joku reportteri kikkaili siel lumihangessa ja haastatteli ihmisiä. No sitten se kameramies kuvaili vähän ympäriinsä, ja näky miten lapset leikki lumisotaa ym.. No sit siin oli joku vanhahko parru ihan tohkeissaan esittelemässä kun se käveli polviaan myöten lumessa, ja se maa vietti vähän alaspäin siinä. No sitte se veti hirveet ryhät ja kieri siin hangessa miten sattuu, suorassa tv-lähetyksessä, ja meil oli hauskaa. Sit jotai pikkutyttöä haastateltiin kun se hypisteli ihmeissään lunta. Se ihmetteli et onpas se lumi kovaa, hän oli luullu et se ois pehmeempää. Ja kylmääkin se kuulemma oli. Hauska havainto myös kuinka espanjalaiset kävelee lumisateessa sateenvarjojen kanssa, en muista et oisin nähny vastaavaa Suomessa. Edes räntäsateessa harvoin? Korjatkaa jos muistan väärin.

Me jatketaa reissua viel keskiviikkoon asti, ja sit palataa todennäköisesti aurinkoiseen Valenciaan. Yheksän Formulatallia ajaa ti, ke ja to testejä Valencian radalla, joten torstaina varmaan mennään moikkaan Kimiä ja Heikkiä sinne! Molempien pitäs ajella siel sillon, Kimi nousee ekaa kertaa Ferrarin tän vuoden autoon.

PLN:llä oltiin tosiaan skedees, ja Marko teki enemmän tai vähemmän aidon bluntin kurbiin. Saatii me jopa jotai lainejakin kuvailtua.

Näit espanjalaisia sähköasennuksia on aina siisti ihmetellä, ja toihan toimi ihan normaalisti, eli ei vaadi toimenpiteitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mä en tiedä itkeäkö vai nauraa noille sähkövirityksille.. kauhuissani ainakin olin kun oon tottunu niin viimesenpäälle siisteihin ja tarkkoihin firmoihin täällä pohjolassa.