torstaina, tammikuuta 18, 2007

Gigaböhveli

Hesburger, Salo, Suomi Finland Finlandia, kesä 2006

Pakko viel dokumentoida tännekin mitä tapahtui tossa Suomen Salossa kun oltiin Hessun baarissa aterioimassa. Nälkä oli kova, joten piti kokeilla pistää hanttiin Gigalle joka oli juuri laskeutunut. Aterian alkuvaiheilla teräväkatseinen Tuukka kuitenkin maistoi ettei kaikki ollut ihan kohdillaan. Purilaistemme rasvapitoisuus oli niin alhainen, että jonkin oli pakko olla vialla. No tutkimusten jälkeen kävi ilmi, että niin paljon puhuttu pekonihan se oli mikä loisti poissaolollaan. Sitähän ei Tuukka helpolla sulattanut, henkilökunta sai heti kuulla tekemästään tuotantovirheestä, ja tylyn asiakaspalautteen pelossa leipoivat meille pikapikaa uudet Gigat, tällä kertaa pekonin kera. Kolmantena osapuolena mukana ollut Rane jäi tällä kertaa statistin rooliin, koska hänellä oli pekonisiivut heti alkuunsa kohdillaan.

Giga-ateria on oikeasti iso. Sen burgerin työstäminen kävisi vaikka peruskoulun päättötyöstä. Muutamalla haukulla sitä ei todellakaan kietaista huiviin, vaan kyseessä on pidempiaikainen pitkäjänteisyyttä vaativa projekti. Kaikki me saatiin se ateria kuitenkin alas, vaikka jalapenot puskivatkin välillä hikeä otsaan. No sittenhän oli jäljellä enää se toinen. Pitihän sitäkin nyt ainakin maistella, olis se tuhlausta heittää lähes kokonaista Gigaa roskiin. Siinä kun oltiin maisteltu puoleen väliin asti, niin alko tuleen absoluuttinen stoppipiste vastaan. Tukkakin jo luovutti ja läväytti sen majoneesia tursuavan purilaisen tarjottimelle luovutustappion merkiksi.

Siinä kuitenkin vielä nappasin muutaman haukun, joten kunnianhimoisen Tuukan oli pakko myös vielä jatkaa, kylhän hänen nyt aina on otettava se viiminen suupala! No yksi asia johti toiseen, ja pian oltiinkin niin pitkällä ettei hänellä ollut kertakaikkiaan muuta vaihtoehtoa kuin tuhota se Giga numero kaksi viimeistä suupalaa myöten. Ja siinä sitä sitten oltiin, jälleen yksi rasti ruutuun.

Jälkitunnelmat oli molemmilla hyvin limaiset. Heselimat puski kitalakeen, ja kehon rasvapitoisuus oli tuplaantunut. Kotiin mentyäni oli pakko ettiä Hesen sivuilta lisää tietoa tästä isosta kaverista. Hesen sivuilta löytyikin todella kätevä energialaskuri, jolla voi laskea minkätahansa aterian tai muun kombon energiamäärän, ja siitä tietysti näkee myös yksittäisten artikkelien kalorit. Listasin sitten Giga-aterian kahdella hampurilaisella, ja tulos oli enemmän kuin tyrmistyttävä!

Jo yksi Gigaburgeri pitää sisällään 5685Kj / 1356Kcal energiaa, sekä 93g rasvaa! Kelaa ottavas voipaketista sellanen sadan gramman siivu ja vetäseväs sen naamariin, ei tee ees pahaa. Tekeepäs. Ja sitten koko aterian energiamääräksi muodostui 13Mj / 1300Kcal! PAITSI kun muistin kuinka vastuullinen Tuukka oli ottaessaan juomaksi Cokis lightin! Näin ollen aterian energiamäärä tippuikin vaivaiseen 12,3Mj:een.

No eihän nämä energiamäärät mitään sano muille kuin naisille, joten piti vielä ottaa selvää, kuinka paljon se oikeasti sitten on. Löysin kätevän päivittäisen energiantarpeen laskurin, jolla jokainen voi laskea oman päivittäisen energiantarpeensa. Esimerkiksi itselleni sain energiantarpeen arvioksi n. 15Mj päivässä, mutta jos en liikkuisi lähes ollenkaan, se olisi vain noin 12Mj päivässä, eli yksi tällainen kahden Gigaböhvelin ateria riittäisi koko päiväksi!

Tässä hieman pohdittavaa ensi kerraksi kun menette Heseen syömään!

Giga ottaa helposti yliotteen taistelijasta väsytystekniikalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

jep, oli hassuu kun veli oli talvella saksassa ja mä sitten soitin sille kun oletin sen päässeen jo perille.. se oli sillon syömässä kans jossain ja sano et kuule, mä rakastan ttä maata! se oli ollu saksas sillon about puol tuntii.. mä kysyin et kui ja se sano et se söi just hampurilaisen mikä ei mahtunu suuhun vaik kuinka litisti ja nakers. pihvin halkaisija oli kuujelma 15 cm.. tiedä häntä.. :P