keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Vaai et kouluun pitäs mennä

Marko pakkas kamas tänää aamusella ja lähti Ryanairilla samoamaan kohti kirpeenoloisia kelejä sinne pohjooseen. Nyt näyttää tosiaan että ne talvikelit ovat viimein sellaset kuin pitääkin siellä Suomessa. Katoin ennusteita, niin parhaimmillaan jonnekki Rovaniemelle ennusteltiin pohjalukemiksi -39 astetta! Se on jo aika vähän. Lämpötilaero Valencian päivälämpöihin on noin vaivaiset 55 astetta ja risat, aikamoista. Vähän harmi kun sillon joulun aikaan oli niin lässyt kelit kun olin Suomessa. Odotin et oisin saanu kokee hieman sitä arktisuutta, mut se tais jäädä ens talveen.

Ja taas kun saatoin Markoa kotimatkalle, niin iski hirvee Suomikaipuu. Sitä kelaa et on se vaan siisti mesta se Suomi, vaikkei siel mitään olekaan. Ja vaik siit ei oo pitkästi kun siellä olin, niin nyt jo nousee fiilarit kun miettii et pääsis Suomes käymää. No sitten lentokentällä iski myös sellanen fiilis että sitä pitää kyllä lähtee ihan just käymää taas jossai muualla. Joku uus maa ja uus kaupunki ois kiva käydä kattomassa. Pitää alkaa väsään jotaa reissua taas. Nyt kun on oppinu lähtemäänkin, ja on hyvät mahollisuudet, ni pitää sitä käyttää hyväks.

Koulu olis niinkun alkanu eilisestä lähtien, mutta viel ei oo paljoo hajua että mille kursseille sitä lähtis kattelemaan. Espanjankurssille menen, kun kerran sellaseen on mahollisuus. Taso ois jo nelonen, eli B2 (tasot ovat: A1,A2,B1,B2,C1,C2) mutta opettaja tulee vissiin olemaan sama kuin tossa syksyn kurssilla, eli en odota kovin paljoa siitä kurssista. Lisäks pitää varmaan mennä kattomaan se paljon puhuttu EU-kurssi, minkä melkeen jokanen entinen vaihtari on kertonu käyneensä täällä ollessaan. Miten voisin olla erilainen ja olla käymättä sitä? Sitten pitäs viel keksiä joitain muitakin kursseja ainakin näin aluksi, mistä vois sitten valita ne mitkä yrittäs vetää loppuun asti.

Tääl on tollasia hienoja taideteoksia. Aika siisti replica jenkkien Love-parkin monumentista. (Love-parkki on siis ennenkaikkea kuuluisa skeittispotti.)

Ja sama Love espanjaks.

Tää kuuluisa manuspotti on "pilattu", eli nyt siihen pysty itekin tekeen jotaan kun se käpi oli vedetty umpeen.

Ei kommentteja: