torstaina, marraskuuta 09, 2006

Tommonen pieni cambio suunnitelmiin

Huomenna lähetään reissuun, mut suuntana tuleekin olemaan etelän sijasta pohjonen. Tämä siksi, että etelässä on tulvia, ainakin Malagan seudulla. Ja ei me haluta veneillä vaan autoilla, eli vaihdettiin kohteeksi pohjoinen Espanja. Lähinnä varmaan San Sebastian. Mitään sen kummempia suunnitelmia ei oo, kuhan vaan lähetään.. Ja takasin tullaan kait ens maanantain kieppeillä. Matkalla käydään sitten varmaan jossain mestoissa mitkä tulee vastaan. Jää nähtäväks. Etelään suunnataan uudestaan tossa joulukuun ekalla viikolla kun on koulustakin vapaata melkeen yks kokonainen viikko.

Vuokra-autoilu on täällä suhteellisen halpaa. Noin kuuden päivän vuokra on jotain kaheksankympin tienoilla, eli suht ilmasta. Bensat tulee olemaan jonkunverran, mutta jaettuna kolmeen ei varmaan mitään hirveesti.

Tänään olin eka kertaa Espanjassa leffassa. Leffan nimi oli Yo Soy La Juani, ja se ei ollut mitenkään erikoinen. Aikast tylsä ja juonikin nyt oli mikä oli. Ainoa siinä oli se kieli. Hyvää harjotusta, ja oli ihan kiva kun ymmärsi lähes kaiken. En halunnu mennä ainakaan näin aluks kattomaan mitään dubattua leffaa, vaan ihan espanjalaista. No kait sitä sit pitää viel mennä jotaan dubattuakin kattomaan, jos ne vaik olis leffoina sitten vähän laadukkaampia kuin nää paikalliset rainat.

Noista tulvista. Jotenki outoa että kun tääl sato joku kolme päivää, ni heti aivan mielettömät tulvat. Tuleeks sitä vettä sitten vaan niin törkeen paljon enemmän, vai mikä siin on että heti tulvii? Suomessahan voi sataa kaks kuukautta ja sitte ehkä aletaan pikkuhiljaa puhua että ois hiukan kosteeta jossain päin Suomea. No en mä tiä, kait se vesi vaan ei pääse kaupungeissa varsinkaan mihkään. Kait siinä joku selitys on. Kaikkea ei aina vaan tajua. Tyhmä kun on. Nyt näyttäs että taas aurinko ottais oman roolinsa ja saatais lämpöäkin vähän lisää.

Koulun biitsikenttä sateen jälkeen.

Jollain on huumoria, tai sitten vaan tarkka kuva siitä että haluaa just ton 6666 euroa autostaan. Ei, neuvotteluvaraa on vielä, negociable!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaa sit vähän millaisen auton vuokraatte... Autoliiton lehdessä oli testattu etelän turistimaissa vuokrattavia autoja. Oli aika suuri osa ollut vaarallisessa kunnossa. En muista tarkemmin, mutta esim. sileet renkaat ja surkeet jarrut. Kannattaa vähän kokeilla ensin. Ja ehkä airbagit puuttuu, jos on halvalla korjattu kolariauto.

Mut kiva reissu varmaan, kun on monta päivää aikaa ja hyvät kelit. Tai ainakin paremmat kuin täällä. Saloon tuli talvi yhes päiväs, viime viikon tiistaina... oli vielä edellisenä päivänä +13C ja sitten aamupäivällä rupes tuleen lunta. Välillä on ollut lähes -10C.
t. isk*