lauantaina, syyskuuta 09, 2006

Eka postaus Espanjasta

Taalla ollaan!

Niin paljon tapahtunut ettei tieda mista alottais. Ja nyt en kuitenkaan kerkee kirjottaan kaikkea, joten ihan lyhyt katsaus vaan miten tahan asti on menny.

Tiistaina lahin aamulla puol viiden jalkeen kotoa. Nukkua en kerenny yhtaan. Ja vaikka kuinka oon tienny lahdostani jo viimiset puol vuotta varmaan, ni kiirehan se pukkas silti oleen. No matka meni siina omalla painollaan, rauhallisesti oikeestaan koko routti, aina Valenciaan asti. Ja illalla olin joskus oisko ollu seiskan aikoihin hostellillani.

Sen illan pallistelin rauhassa mestoja ihmeissani ja hikipaissani. Ja heti kun tulin hostellihuoneeseen tutustuin jo yhtee ranskikseen joka pyys lahteen joittenki muitten kanssa ulos. Ni ei tarttenu hetkeekaan orpoilla yksin. Siel sit myohemmin tapasin viel muita vaihtareita jotka kans ettis kamppia. Ja kaytii illal sit kappailemassa siin keskustassa.

Voi elama, en ma jaksa kirjottaa nyt enempaa. Jos sais netin himaa ni pitas oikeen ajan kanssa kirjotella. Sielt loyty parhaimmillaan yli kymmenen langatonta verkkoa, mut suurin osa suojattuja. Pari avointakin, mut niin huono signaali, etta patki tosi pahasti. Parvekkeel sain kerran yhteyden jopa nettiin muutamaks sekunniks. Mut kattoo jos laitetaa oma netti.

Niin kampasta sen verran. Et se on siis huone 5h+k+2wc huoneistosta. Kamppiksina meksikolainen vaihtari, seka columbiasta kotoisin oleva lehtinainen miesystavansa kanssa! Aika mielenkiintoselta vaikuttaa. Mut se muija on ainaki tosi mukava, eika se meksikolainenkaan hassumpi hyyppari oo ja kaikki puhuu siel espanjaa, eli hyva paikka opetella ja oppia. Vuokraa maksan 150e kuussa siita huoneesta, ja takuuvuokrakin oli vaan 75e, eli ei korkeelta putoo jos vaik se jais saamatta takasin.

Kampan sijainti on sitten toinen juttu. Kun on kolme paivaa kavellyt, rullannut, metroillut, ratikoinut ja patikoinut ympari Valenciaa ja yrittany loytaa ittensa ja mahdolliset kampat kartalta, ni siin vaihees sita alkaa jo miettiin et ihan sama minkalainen kamppa on, kunhan saa paikan missa voi nukkua. No eihan taa biitsin laheisyys paha juttu oo ei! Mutta keskustaan on vahan matkaa. Bussit kulkee kyl iha vieresta, et jossai vaha alle puoles tunnis paasee keskustaan, hyval tuuril nopeempaakin. Mut toisaalta sitten olis pitany keskustasta ratikoida aina tanne biitsille, nyt se on tuossa muutaman korttelin paassa. Ihan ok.

Nyt pitaa menna testaan pystyyks tuol nukkuun. Ei enaa ainakaan hirveen kuuma oo, niinku ekoina paivina hostellissa oli iha tuskasen kuuma. No pitaa kirjotella enemman kun kerkiaa.

Perus lentomaisema.

Ei naurattanu ku oli kauhee nälkä ja sai tällasen setin nenän eteen. Ei tullu ku vihaseks. No mut limpparit olikin ilmasia, joten en tarttenukaan noita euroja tuossa. Lomalennoilla kun nekin on maksanu.

Oli herättäny terroristiepäilyksiä mun matkatavarani...
Barcessa odotti jo tutuksi tullut läskilinja. Näitä ja liukuportaita oppi arvostamaan kun hetken aikaa käppäili hikipäissään ympäriinsä painavan repun ja laukun kanssa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi, aikamoista meininkiä. Ihan lyhyesti kirjotit ja puolessa välissä jo lopetitkin. Onnee vaan kämpäst, ei hirveen hintanen ainakaan. Onko siitä koulusta jo jotain kuulunu?

Ai niin tänään tulee neljän aikoihin joku ainakin puhelimessa kovin innostunut kattoo autoo. Eiköhän huomenna panna rahat jo tilille.

Anonyymi kirjoitti...

Autovalitys.fi hoisi hommanasa. Auto myytiin ja rahat siirtyy tilille.

Sangu kirjoitti...

Mitäh!
Myitkö oikeesti golffin!!! Ei oo todellista! En voi oikeen uskoa edes...!

No jos niin on, niin kiitos Autovälitys.fi!

Koulusta ei oo kuulunu mitään. Katotaa jos pääsen sellaseen kielikouluun.

Anonyymi kirjoitti...

Sen siitä saa kun luottaa ammattilaisiin. Heti kättelyssä tuli sellanne fiilis?