torstaina, toukokuuta 24, 2007

Taivas lyö tulta


Iski tässä yöllä aikamoinen ukonilma. Pauketta ja välähtelyä oli sen verran että piti oikeen mennä kattomaan olkkarin ikkunasta, kun ei uni ollu vielä tehnyt tulojaan. Ja sitten piti tietenkin koittaa onko mahollista kuvata salamoita. Ajattelin ainakin etukäteen että vaikeeta se voi olla, ja niinhän se olikin. Kun en löytäny ees mun pientä tripodijalustaa tähän hätään, ni aika vaikeeta oli.

Seikat jotka tekee siitä niin vaikeeta ovat tietty ensinnäkin ajotus, et sä tiiä etukäteen koska se lyö, ja sitte ku se lyö, ni on jo liian myöhäistä. Ne kun on niin salamannopeita! Toiseksi, suuntaus. Sitä et myöskään tiiä että minne se salama ny sitte lyö. Ja olikos sellanen sanontakin olemassa, että salama ei lyö koskaan kahta kertaa samaan paikkaan..? No ihan sama oliko vai ei, vaikeeta se silti on.

Päädyinkin sitten ampumaan kuuden sekunnin sarjatulta taivaalle, ja tuloksena kolmisensataa mustaa kuvaa, joiden joukossa kuitenkin pari joista näkyy jopa jotaan! Kokeilin vielä sekunnin valotuksella sarjatulta, mutta eipä oikein osunut hyvin. Jotain pieniä haituvia vaan sain taltioitua, ehkä se pidempi valotus on vaan parempi. Ja jalusta tietty ehdoton. Noh, täsä nää nyt sit on mitä sain aikaseks. Kuvaa ite paremmin.

P=UI

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salamat on salamannopeita! heh
Tässä vähän lisää salamointia!:

http://www.dc.turkuamk.fi/users/svarjone/TokioFallout.mov

Sangu kirjoitti...

Nojoo, olipas video. Melko staattista menoa. Ehkä ois hiukan voinu ne tekijät miettiä valaistusta mun mielestä. Sama video eri valaistusratkasuilla olis jo toiminut huomattavasti paremmin..

Hyvin te vedätte.