tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Etelä kutsuu

Suuntana Fuengirola, Fuge, Funkku

Huomenna keskiviikkona lähetään Senjan kanssa ajelemaan kohti etelää. Tavoitteena Suomen siirtokunta Fuengirola, josta Senja haaveilee löytävänsä väliaikaisen oleskelupaikan. Matkaan ollaan varauduttu yöpymiskelpoisella autolla ja kiireettömällä aikatalulla. Eli toisinsanoen etelänlomalle ollaan lähössä. Tosin mulla on edessä reissun jälkeen tentti, johon ehkä pitäisi jotenkin valmistautuakin.

Tänään kävin tekemässä espanjankurssin tentin, joka meni ihan niinkuin pitikin. Aika helppo oli, vaikka ei varmasti kaikki mennytkään oikein. Kurssi oli nelostaso eli B2. Tentti koostui monivalinnoista sekä lyhyestä luentun ymmärtämisestä ja ainekirjoituksesta. Aikaa sen tekemiseen meni reilu tunti. Kurssi menee saletisti läpi, koska oon ollu paljon paikalla sekä pitänyt vielä ihan ok esitelmänkin, joka on osa arvostelua. Tentin painoarvo on jotain puolet tai vähemmänkin, sanoi opettaja, eli eipä ole ressiä tuon kurssin suhteen.

Nyt olisi sitten jo kaksi kurssia suoritettua kevätpuolella. Kolmas on tuotteen suunnittelukurssi, jonka harkkatyötä ollaan tehty viimeaikoina melko paljon. Kyseinen työ on ihan älyttömän työläs verrattuna kreditteihin mitä kurssista saa. EU-kurssi oli 4,5 kreditin arvoinen, ja luentoja oli kaksi tuntia viikossa, joista puolet peruttiin. Tunneilla tehtiin pari pientä harkkaa, ja niiden lisäksi ei ollut muuta kuin kurssin päättötyö parityönä. Tenttiä ei ollut. Suunnitteluprosessikurssi taasen on vain 4 kreditin kurssi, luentoja sama määrä 2h/vko, mutta pakollinen harkkatyö on ollut todella työläs. Siihen vielä päälle tentti. Pare ois päästä läpi, ettei oo turhaan oltu yömyöhään koululla vääntämässä sitä harkkatyötä.

Syksyn markkinoinnin kurssista on vielä uusintakoe, se kun ei mennyt jostain syystä läpi. Yks risti kaks ei osunut kohilleen viimekerralla. Vähän harmitti kun huomas kokeessa että monilla vaihtareilla oli sanakirjat messissä ja ite koitti arvailla että mitäköhän jotku sanat mahto tarkottaa.. katotaan osuisko uusinnassa parempi veikkausrivi.

Ei kommentteja: