keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Vieläkin jatkuu touri

Nyt on jo 8/10.

Ke 6.12. - Suomen itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivään havahduttiin jälleen auton takaata, ja aurinkohan se tietenkin paistoi! Eihän Espanjassa ees koskaan sada, paitsi joskus. No ei siinä sit muuta ku uudestaan rajan yli Britteihin ja heti suoraan vaan taksikyytiä kattelemaan. Ja samantien päästiin matkaan, kahden eläkeläisen kanssa. Maisemat oli mahtavat ja päivä täydellinen. Nähtiin joku mukamas aito tippukiviluola, ja sitte tietty apinat. Ei mitään valittamista, mutta siltikin jäi loppupeleissä sellanen maku suuhun että turistia viedään jälleen. Sama fiilis oli jo silloin kun ekan kerran kävin Gibraltarilla, hirvee rysähän se on. Turistin rahat yritetää viedä keinolla millä hyvänsä. Sellasen vinkin antaisin niille jotka joskus menee Gibraltarille, että ottakaa vaan se cable car sinne ylös, jos se vaan suinkin on toiminnassa. Pääsee ehkä vähän halvemmalla, ja näkee kaiken olennaisen, maisemat ja apinat.

Pari apinaa.

Briteissä oltiin tosiaan.

Gibraltarilta sitten oli suuntana jo Costa del Sol. Ajeltii rannikkoa pitkin ensin Estepona, sitten Marbella, sitten seuraavana olikin vuorossa Fuengirola. Funkku olikin sitten ihan kuin kotiin olisi tullut, kahdesta syystä. Ensinnäkin se, että oon viettäny siellä vajaat kaks kuukautta muutama vuosi sitten. Toiseks tietty se suomalaisuus mikä siellä on. Suomalaisuus oli hassunhauskaa jo viimekerralla, mutta nyt se oli jotain ihan toista! Viimeksi tunsi kaikesta huolimatta olevansa Espanjassa, mutta nyt... se oli kaikkea muuta kuin Espanjaa! Kaikki oli joko englanniksi tai sitten jopa suomeksi! Nyt kun on asunut melko espanjalaisessa kaupungissa hetken, niin se oli kuin eri maassa olis ollu. Sitten piti heti mennä kattomaan vanhaa kämppää missä viimeksi asusteltiin, sekä kaikkia suomimestoja: kahvila Sininen koti, Thelman pullapuoti, Avenida de Finlandia... ja lopulta päädyttiin suomibaari Reflaan. Oliko outoa... telkkarista tuli linnan juhlat! Ja baari oli täynnä suomalaisia, koska siellä oli alkamassa itsenäisyyspäivän illallinen. Baarin työntekijät kaikki suomalaisia, kaikki puhui suomea..!

Tyypillistä Fuengirolaa. Avenida Finlandialla.

Siinä kun kahvikupposen äärellä kattoi itsenäisyyspäivän traditioita teeveestä, niin tuli kyllä sellanen olo, että on se Suomi vaan hieno maa, ja on se vaan niin siistiä olla suomalainen! No lueskeltiin siinä iltalehteä, ja Tuomas pääsi jopa maistamaan aitoa Porin karhua. Olo oli niin kotoisa, ettei sieltä edes tehnyt mieli lähteä pois, ulos kylmään Espanjaan. Suomessa oli niin hyvä olla.

Iha jees hiekkalinna Funkun rannalla.

No piti sitä sitten lähteä, ja vaihteeks oli edessä yö autossa. Ajeltiin Mijakseenkin kattelee maisemia ja sieltä jostain löyty jälleen täydellinen yöpaikkakin. Niin ja jossain välissä käytiin myös härkäkukkulalla ihmettelemäs yöllisiä maisemia. Ja ajeltiin me jossain välis Benaaliinkin asti kattelemaan mestoja. Tutun näköstä oli kyllä. Mikään ei ollu juurikaan muuttunu sitten viimenäkemän, paitsi meijän ex-kämppien silloinen rakennustyömaa oli saatettu päätökseen. Siinä oli nyt sitten vieressä futiskenttä! Luulin kyl et ne oikeesti jotain siihen rakentais, oli siin sellaset kuopat sillon, mut kai vaan joku maanalanen juttu siihen tuli, ja pinnalle sitten futiskenttä.

Maisemii Mijaksesta alas.

To 7.12.

Aamu alkoi täydellisesti, kun käytiin Thelman pullapuodissa vetään karjalanpiirakoita munavoilla! Aiettä oli muuten hyviä.

Päätettiin että perjantaina mentäis sittenkin Sierra Nevadaan, joten piti koittaa ettiä jotain mahollista vaatetta millä vois laskea. Kun puuttui vähän toi talvivarustus ihan hanskoista lähtien. No jotaan sitte löydettiinkin, tosin ei kovin edullisia. Sitten alko etsimisprojekti, kun meijän piti tavata eräitä toisia suomalaisia jotka asustelevat Fuengirolan lähistöllä. No siinä se ilta sitten menikin etsiessä oikeaa paikkaa. Ja seikkaillessa Mijaksen kylässä tuli ajettua sellasiin mestoihin ettei paremmasta väliä. Ensin ajoin niin kapeesta kadunkohdasta että piti peilit kääntää että auto mahtu siitä. Sen jälkeen tulikin yllättäen jyrkkä lyhyt alamäki jonka jälkeen 180 asteen käännös, jonka suorittamiseen tilaa oli todella niukasti.. noh siinä keikuttiin välillä kahellakin renkaalla, niin jyrkkä se mäki siinä kurvin kohallakin oli, ja lopulta selvittiin kolhimatta autoa. Sen jälkeen kadut jotka ennen tuntu kapeilta, olikin oikein mukavan leveitä.

Illalla me päädyttiin sellaseen ratkasuun, että otettiin hostelli Funkusta kaheks yöks, ja käytäs seuraavana päivänä Sierra Nevadassa ja palattais Funkkuun vielä yöks. Tämä siksi että tapaamamme Katrina lähtisi myös mukaan Nevadaan. No hostelli olikin sitten aika hauska, se oli meinaan yllättäen suomalaisomistuksessa. Kaikki oli sujuvasti suomeksi, ja huoneen telkusta näkyi jälleen Suomi-TV. Sitä oli jälleen kuin Suomessa olisi ollut.

Pe 8.12.

Lähettii aamulla aikasin Sierra Nevadaan. Ja ei se turha reissu ollutkaan...eiku olipas! Siellä meinaa sato vettä kaatamalla! Ihmeteltiin ala-asemalla sijaitsevassa kylässä monen muun tavoin aikamme, ja lopulta saimme tarpeeksemme sateesta ja koleasta ilmasta. Rinteitä ei taidettu loppupeleissä ees avata ollenkaan. Siinä sitten oltiin vähän suu auki, että kuis tässä näin kävi.. Vuorelta kun tultiin alaspäin, niin sitten kyllä heti alko aurinko paistaa, ja ilma oli oikeen kiva. Mutta ne rinteet on niin korkeella, et siel sää saattaa olla ihan toista. No käytii sit kattoo Granadan toisella pääkohteella, Alhambran linnotussysteemillä, mutta siel oli niin paljon porukkaa, et kaikki parkkikset oli täynnä, joten ei me sinnekään sitte jääty. Loppupeleissä päivä meni siihen että käytiin Granadassa syömässä.. no yritys oli ainakin hyvä. Pitää mennä sinne Nevadaan joku kerta tosiaan sellai et siel on kaikki mäet auki kunnolla. Nyt siel olis vissiin ollu suurin osa mäistä jotain vihreitä ja sinisiä, et ei se välttämät mitää kivaa ois ollu, ainakaa vesisateessa.

Tarina jatkuu vielä, menee kyllä vähän överiks tää selostaminen jo, mutta elän siinä toivossa että näistä on sitten jälkeenpäin mulle vielä iloa kun muistelen reissuani, ties miten pitkän ajan päästä vielä..

Mää mielipuuhassani eli fotitoja räpsimässä, Granadas.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro täältä Salamancasta!!

Ei mee yhtään överiksi sun selostukset. Niin kiva on lukea teidän reissusta tässä kun flunssan kourissa kotona hinailen. Ite oltiin marraskuun lopulla Andalucian reissulla. Sevilla ja Granada tuli nähtyä. Alhambrassa kyllä kannattaa käydä, jos vielä uudestaan sinnepäin aiotte. Nyt oltiinkin Puenten aikana siellä sun kotokaupungissa Valenciassa. Mahtavaa oli jälleen kerran. Valenciassakin on muuten Calle de Finlándia tai valencianoksi se taitaa olla, eli Carrer de Finlándia, mutta ei näkyny siellä suomalaisia pullapuoteja kyllä :)
Ei muuta kun hauskaa joulun odotusta sinne! Täällä sitä jo kovasti odotellaan.

-Maria-

Sangu kirjoitti...

No terve!
Kiitos palautteesta!

Joo en oo viel sitä Valencian Finlandiaa nähny. Calle/Avenida de Suecian oon vaan bongannu.

Bon Nadal myös sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Miks tossa Funkussa on nii paljon suomalaista porukkaa? Mitäs ne siel puuhailee ja miks just siellä? Aika ihmeellistä kuitenkin!

Sangu kirjoitti...

Suomalaiset on vissii kautta aikojen käyny siellä päin lomilla. Ja sitten monet vanhukset on vetäytyny sinne eläkkeelle, talvea pakoon. Paha sanoo miks just sinne. Kait siks ku siel on lämpimintä.