perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Johan sitä oltiinkin

Noniin, juuri kun sain taltioitua edellisen reissun, niin uutta pukkaa. Lähden meinaa tänään viikonlopuksi Italiaan! Ryanairilla oli kohtuuedullisia lentoja, joten ostettii Tuomaksen kans menopaluut Pisaan, kuluineen kaikkineen 47 eurolla. Reissu kestää neljä päivää, ja Pisan lisäksi yritetään käydä Firenzessä. Katotaa maanantaina millasta juttua sieltä tulee.

Niin ja eilen kävin testaamassa Valencian luisteluradan! Se on siis sellanen muovinen tekojäärata, eli sellasta muovilevyä mitä Bämikin laitto joskus kämppääs Viva la Bamissa. Ja luistimet mitä siellä vuokrattiin oli samanlaisia sinisiä muovihokkareita mitä tossa yhessä kuvassa Malagan luisteluradalta.

Kun mentiin Carolinen kanssa paikalle, niin naureskelin taas niitä muutamia paikallisia jotka käveli siellä laitaa pitkin.. odotin kovin että pääsisin näyttämään miten sitä oikeesti luistellaan..! Mutta pettymys oli niin kova ku pääsin sinne "jäälle"! Se oli ihan hirveetä! Ei se toiminu niinku alkuunkaan! Siellä ei yksinkertasesti pystyny luistelemaan! Jokanen on varmaan joskus luistellu, ja joskus jopa tylsillä luistimilla, ja tietää että se on vähän ärsyttävää jos terät on tylsät.. mutta toi oli jotain vielä paljon kamalampaa! Parhaiten voisin ehkä kuvailla sitä niin, että kuvittele ottaavasi hokkareista terien metallinen osa kokonaan pois, niin että siihen jää vain se muovi, ja mene sitten jäälle ja koita luistella. Ne terät oli meinaa niin tylsät, että siinä muovilla en päässy edes eteenpäin, potkut suti täysin tyhjää, ilman minkäänlaista pitoa, ja oli vaikeuksia pysyä pystyssä... tunsin itteni niin alistetuksi niissä olosuhteissa... !!!

Ja periaatteessa se muovilevy kyllä toimii ja siinä pystyy luisteleen, sen todisti muutama tyyppi joilla oli omat luistimet. Ne kyllä luisteli ihan oikeasti siinä, ja kaikki oli ihan ihmeissään. Sain räpeltämisestä tarpeekseni hyvin äkkiä ja lopetin homman suosiolla, vaikka olinkin maksanut siitä huvista viis euroa. Mun piti saada päteä, mut tulikin nöyryytys..

Enää en ihmettele yhtään miksei kukaan osaa luistella täällä, eikä kukaan ikinä tuu oppimaankaan, ainakaan muovilla. Jätkät joilla oli omat luistimet, sano että täälläkin on ollu oikeen oikea jääkenttä joskus, mutta se on suljettu. Siellä ne oli jopa pelannut lätkääkin. Olis vähän kyl siistiä pelaa lätkää Espanjassa. Kyl nyt osaa antaa isosti enemmän arvoa sille että Suomessa on niitä ulkojäitä vaikka muille jakaa (paitsi ei nyt), jäähalleista puhumattakaan.

Harmittaa ettei ollut kameraa mukana, olis saanu niin makeen videon kun kaikki skidit otti "luistelukisan" kaukalon päädystä päätyyn..voi elämä sitä menoa. Se oli sitä että ne käveli tai juoksi niillä luistimilla... ei paljon liukua ollut havaittavissa.

Nyt odotan jopa sitä että pääsen joskus hamassa tulevaisuudessa kunnolla luistelemaan ja höntyilemään lätkää.

Ei kommentteja: